Bu sitede asıl olarak çiftçilik ve çiftlik hayatını değil alçak gönüllü ve samimi olanı öne çıkarmayı amaçlıyoruz. İşte o yüzden Altınordulu genç futbolcu adaylarını ellerinde bahçe ürünleriyle gördüğümüzde çok heyecanlandık.
Bazı gözlere aşağıdaki fotoğraflar, göstermelik, bir halkla ilişkiler çalışması gibi görünebilir. Ama bize samimiyetin, fark yaratmanın, gerçekten “yetiştirmenin” çok güzel bir örneği gibi görünüyor.
Altınordu, tesislerinde çiftçiliğe ayırdığı 500 metrekarelik bir alanla aslında dev bir adım attı. Kulübün medya ilişkileri yöneticisi Ali Ergöçmez de bize o 500 metrekarenin hikayesini anlattı.
“İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” parolasıyla hareket eden Altınordu kulübünün biz de bundan sonra ateşli bir taraftarıyız.
Kimin aklına geldi “Altınordu Çiftliği”ni kurmak ? Fikir nasıl gelişti ?
Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ki o kendini “Altınordu Arması Yediemini “(Emanetçisi) olarak görüyor onun organizasyonudur. 80 dönümlük arazide tarım ve hayvancılık için yerimiz vardı.
Başkanımız çocukların toprak ve üretimle uğraşması için bu atılımı yaptı. Yakında Selçuk yolunda çocuklarımız yumurta, süt, organik ürünler satarken görürseniz şaşırmayın. Hayatı öğrenecekler.
Kulüpte çiftliği olan birileri var mı, fikre ilham kaynağı olan birisi ?
Çiftliği olan birileri yok. Ama gelen çocuklardan bazıları bağ, bahçe ile köylerinde uğraşmışlar. Onlar yabancılık çekmiyorlar.
Çocuklar nasıl karşıladı ?
Çok sevindiler. Üretmeyi öğreniyorlar. Yetiştirdikleri ürünlerin tohumdan sofraya kadar gelişimlerini görmek, onlara emek vermeyi öğrenmek, aşamaları tek tek yaşamak ve zorlukları bizzat görmek her biri için büyük yaşam tecrübesi…
Hepsi severek ürün topluyor, süt sağıyor, yumurta topluyorlar. Eskiden yumurta sevmeyen futbolcu adayları şimdi kendi topladıkları yumurtaları yiyorlar. Daha önce salata yemeyenler ya da tabağında salata bırakanlar şimdi sonuna kadar bitiriyor.
Nel kadarlık bir alanda neler yetiştiriliyor ve ekiliyor ?
80 dönümde 500 metrekare bir alanımız var. Marul, brokoli, ıspanak, patlıcan, domates gibi ürünler yetiştiriliyor. Tavuklarımız var. Yeni buzağımız var. İneğimiz var. koyunlarımız keçilerimiz mevcut.
Oyuncular bilfiil ekim yapıyorlar mı ?
Evet ekim, dikim tamamen oyuncularımızın eseri. Tabi başlarında hem hayvancılık hem tarımla ilgili öğretmenler oluyor. Ders alıyorlar.