Moda devi Ralph Lauren’de tasarımcı olarak yükseldiği bir kariyere sahipti. 28 yaşında işini bıraktı, pikabıyla yollara düştü ve #VanLife ( PikapHayatı) adını verdiği bir akım başlattı.
İnsanları kübik ofislerden, masalardan kaldırmayı amaçlayan bu akımı başlatarak meşhur oldu. Sonraki adımı ise onu dünyaca ünlü bir isim yaptı. O adım, bizim de bu sitedeki ilk paylaşımlarımızdan biri olan ağaç ev yapımı videosuydu.
Foster Huntington’ın arkadaşlarıyla birlikte Washington kırsalında inşa ettigi Cinder Cone’un( Kül Konisi ) yapılış videosu çok fazla paylaşıldı, çok insana ilham oldu.
Öyleki Huntington, instagram ‘da 1 milyondan fazla takipçiye ulaştı.
American Online’ın hakkında bir profil yazısı hazırladığı Huntington, bugün 3 kitap yazmış, hayatını belgesel çekerek ve daha da önemlisi ofis dışında yaşayarak geçiren biri…
“İlk istifa ettiğimde insanların tepkileri birbirinden farklıydı aslında… İlk andan itibaren destek olanlar kadar şok olanlar da vardı. Tasarım dünyasında o pozisyona benim kadar genç gelen olmamıştı. “Delirmiş olmalısın” diyenlerin sayısı da hiç az değildi.”
“New York’ta Ralph Lauren için çalışırken bunun gerçekten istediğim şey olmadığını fark etmiştim. Hala orada çalışırken bir blog başlattım. “Yanan Ev” ( The Burning House ) isimli o blog’da, insanlar, evleri yansa yanlarına ilk alacakları şeylerin fotoğraflarını paylaşıyordu. Blog çok beğenildi ve bir yayınevi tarafından kitaba dönüştürüldü. Oradan aldığım telif, hep hayal ettiğim pikap yolculuğu için yeterliydi.”
“3 yıl boyunca surf, kaykay ve kamp yaparak yaşadım. Instagram o zamanlarda ( 2011 ) henüz emekleme aşamasındaydı. Ama ben onu bir mecra olarak kullanmaya başladım.#VanLife ( PikapHayatı) etiketi de o zaman başladı.”
“3 yıl sonunda yerleşmeye karar verdim. Cinder Cone ( Kül Konisi ) ağaç evi projesi de işte o zaman ortaya çıktı. Aslında küçüklüğümde profesyonel snowboardçu olmak istiyordum. Yani doğayla hep iç içeydim. Bu arada ailemde kamp konusunda hiçbir fırsatı kaçırmazlardı.”
Cinder Cone yapılış videosu ( İzleyeceğiniz en ilham verici 15 dakika olabilir, dikkat 🙂
h/t: AOL